Текстилът на ученическите раници ergobag е специален и отблъсква мръсотията. Но колкото и да сте внимателни и грижовни към ученическата раницата, все се появява нещо – мръсни пръски след дъжд, петна с незнаен произход, оставени от детските ръчички. А какво се случва, когато е забравена храна (ябълка, банан, сандвич, закуска…) за няколко дни? Ще може ли да се почисти ученическата раница ergobag и ако да, как?

Въпросите ни са към специалистите, които разработват ученическите раници ergobag. Ето какво ни отговориха те:

Раниците ergobag всъщност могат ли да се перат?

Най-общо казано, да! Но по-добре не използвайте перална машина за това.

Материалите, от които са направени раниците ergobag са водоустойчиви до поне 1500 мм воден стълб (около 2 psi) и са силно водоотблъскващи. (Текстилът е от рециклирани PET бутилки – не поема лесно мръсотия и мазнини, но пък мръсното се маха лесно от раницата.) Водата няма да проникне във влакната, а ще се отдръпне. Но водата ще премине през циповете и капака, а центрофугирането ще смачка раницата.

Лесно може да почиствате ученическата раница ergobag с леко забърсване, като използвате влажна кърпа или гъба, мек почистващ сапун и хладка вода (до около 40°C).

Какво никога не трябва да се използва за почистване на раниците ergobag?

Никога не използвайте почистващи препарати със солвентни разтворители, както и препарати за премахване на петна. НЕ използвайте и почистващи разтвори, съдържащи хлор, тъй като те незабавно ще разтворят полиуретановото покритие, което прави продуктите ни водоустойчиви. Препаратите, съдържащи алкохол и ацетон (лакочистител), също могат да разрушат материала на раницата.

Кой е най-добрият продукт за почистване на раниците ergobag?

Препоръчваме естествените препарати за премахване на петна, като мек сапун, препарат за съдове или неутрален сапун. Използвайте стара четка за зъби или мека четка за нокти, за да изчистите мръсотията – те са нежни към материала, но пък са ефективни при почистване на петна. Ако раница е много замърсена, може да я навлажните за през нощта – това ще улесни премахването на упоритите петна на следващия ден.

И после да закачим раницата на простора?

Точно така. Оставете я да изсъхне на някое подходящо място. Ако е в закрито помещение, поставете отдолу кърпа, за да попива капките. Раницата ergobag ще изсъхне и ще бъде готова за употреба много скоро.

Ученическата раница ergobag е Чиста… готови … Старт към нови приключения!