Ученически раници с ергономичен дизайн и с ортопедичен гръб

Ученически раници с ергономичен дизайн и с ортопедичен гръб

Ергономична раница или раница с ергономичен дизайн е такава раница, която осигурява комфорт при носене и правилно разпределяне на тежестта по тялото.

Израстващи с ученика раници

За да се постигнат ергономични функционалности и свойства раниците ergobag предлагат:

Какво означава ортопедичен гръб на ученическата раница и защо той е толко важен?

Ортопедичен гръб на раница е този, който може да допринесе за облекчаването на тежестта, като подпомага гръбначния стълб във всяка позиция при носене на раницата. По този начин се избягват мускулни спазми и няма смушения в кръвоснабдяването.

Разтягаща се ученическа раница satch match Bule Crush

В случая при ученически раници с ергономичен дизайн Ergobag  и Satch, гърбът на раницата е ортопедичен. Той е конструиран да влиза и пасва в лумбалната извивка на гръбначния стълб и да е плътно прилепнал към него.
Гърбът на раниците, предлагани от нас, се регулира спрямо височината на ученика, за да се позиционира правилно в лумбалната извивка на ученика дори като той израства на височина.
По този начин тежестта на раницата се разпределя по целия торс, а гърбът и раменете са изправени.

Регулациите, които осигуряват ергономичния дизайн на ученическите раници

Наличието на ергономичен дизайн и ортопедичен гръб при ученическите раници само по себе си не е достатъчно.

Изключително важно е те да може да регулират спрямо ръста на детето. Така е сигурно, че когато то израства раницата пак му е точно и се използва нейната ергономия.

регулиране ученическите раници
  1. Стабилизираща алуминиева рамка. Точно както гръбначния стълб стабилизира гърба ни, раниците ergobag имат алуминиева рамка за това. Рамката се формова ергономично към кривата на гръбначния стълб, за да бъде раницата идеално прилепнала.
    Вертикалният стабилизиращ ефект осигурява оптималното разпределение на натоварването чрез преместване на теглото на съдържанието на раница ergobag в по-силната област на таза.
  2. Регулиране спрямо дължината на гърба на ученика. Раменните ремъци са специално оформени по алуминиевата рамка, за да отговарят на анатомията на ученика и да могат да се приспособят към размера на растящото тяло. Така че раницата расте спрямо ръста през началното училище – от около 1,10 м до 1,50 м и от 1.40 м до 1.80 м.
  3. Регулируеми на височина гръдни колани. Гръдните каишки пречат на презрамките на раницата да паднат от раменете и спомагат за фиксирането на раницата към гърба, така, за да не се измества хастрани при носене и тичане.
  4. Широк колан за кръста. Подплатеният колан за кръста отнема напрежението от раменете и гърба, като премества по-голямата част от теглото в по-силната тазова област през алуминиевата рамка.
  5. Дишащ ортопедичен гръб – ергономично се прилепва за кривата на гръбначния стълб и държи раницата близо до гърба.
  6. Иновативен шнур за раниците ergobag. Има за цел да прибере и запази съдържанието на раницата ergobag възможно най-близо до тялото, като по този начин намали ефекта от провисване.

Обобщение: Ергономичният дизайн при раниците е този, който позволява раницата да е плътно прилепнала към гърба на правилното място, защото по този начин тежестта се разпределя по целия гръб и усещането за тежест на потребителя е по-малко от обичайното. Това се постига със специалните регулации, които имат раници с ергономичен дизайн ergobag, които са описани по-горе.

Ученическите раници ergobag имат сертификат за ергономичен продукт от IGR e.V.

Сертификат IGR за ергономия на раници

Предлаганите от нас раници са ергономични. Те са тествани и одобрени от известни експерти и са сертифицирани от немската организация IGR e.V по стандартите DIN 33419 и EN ISO 15537.

IGR е национална асоциация и работи под мотото „Ние укрепваме гърба си“. Членовете са физиотерапевти, учители по физическо възпитание, лекари и физически лица и организации, които се интересуват от темата.
Тестовете се основават на избраните стандарти (DIN 33419 и EN ISO 15537) и техните насоки за ергономичност и професионална безопасност.