Всяка ученическа раница за първокласник ergobag Prime и ergobag Pack има като допълнителен бонус връзки за пристягане и стопери. При издърпването на връзките и използването на стоперите, те пристягат и компресират раницата. По този начин съдържанието вътре в раницата се премества по-близо до гърба.

Това спомага за компактността на ученическата раница и за по-лесното ѝ носене.

шнур за пристягане на ученчиеските ранициОсвен за закопчаване и затваряне на раницата, иновативният шнур за пристягане има и друга удобна функция. Той преминава през раницата, като се кръстосва на гърба ѝ. Когато пристегнете ученическата раница с тази връзка, съдържането вътре се премества по-близо до гърба. Този компресиращ ефект разпределя тежестта по гърба на детето и не позволява раницата да провисне напред. По този начин се подобрява и изправя стойката на учениците при ходене с раницата на гърба.

Стоперите на връзките държат шнура, затегнат в желаната позиция. Така учебниците и тетрадките в раницата са неподвижни. Подплатеният колан на кръста осигурява допълнителен комфорт при носене. Той се закопчава около ханша и може да се регулира така, че да пасва и за най-малките ученици с височина около 1.10 метра.

По този начин голяма част от теглото се прехвърля от раменете към по-стабилната тазова област, като се отнема и намалява тежестта от гърбовете на децата.

Насърчавайте детето си да ползва връзките и шнура

Ползването на пристягащият шнур от децата е важно и трябва да се насърчава от родителите. В началото се искат много обяснения, демонстрации и отделяне на повече внимание. Но с малко практика децата ви скоро ще започнат да го ползват активно. Покажете на детето си колко лесно е да се използва издърпващия шнур на раницата. Насърчете детето си да се научи да го използва като му кажете “Сега ми покажи ти как сам го правиш!”.

Когато раницата е правилно затворена и с пристегнат шнур, когато е на земята, тя няма да пада и ще стои на подсилената си основа. Може да направите лесен и бърз тест, за да покажете на децата колко по-лека става за носене ученическата раница ergobag. Напълнете раницата с бутилки с вода и накарайте детето да я поноси с разхлабен шнур и незакопчани каишки на гърдите и кръста. След това пристегнете шнура, закопчайте каишките и ремъците и опитайте отново. Децата сами ще се убедят колко по-лесно и по-леко става носенето на ученическата раница.

Стоперите на връзките улесняват пристягането и затварянето

Стоперите на пристягащия шнур са много практичен механизъм. Те позволяват на децата бързо да затворят ученическата раница ergobag и след това да я отворят също толкова бързо, за да вземат нещо отвътре. Сигурно знаете, че в туризма и трекинга, тези стопери на връзките се използват много и отдавна. Те се прилагат за сигурно и бързо затваряне на различни неща, като раници, торбите на спалните чували и други туристически мешки и торби. Технологията със стопери е особено популярна и при дизайна на туристическите обувки. Всеки, на когото някога му се е налагало да развързва възел на мокра връзка за обувки, оценява лекотата при използване на стоперите за връзките.

Използването на връзките и стоперите на пристягащия шнур правят ученическата раница по-компактна и улесняват децата при носенето ѝ.