Лентата за гърдите и коланът трябва да са закопчани винаги, така че теглото на раницата да е разпределено оптимално.

Но как да стигне това послание до децата? Как да убедите детето си за три минути, че трябва каишката на гърдите и широкия колан за кръста да са закопчани винаги.

Изграждане на навик за ученическата раница

Няма съмнение, че ще има сутрини когато сте закъснели. Алармата не е звъннала, не сте се събудили навреме, а пък ученическите раници не са готови за училище. А къде са гуменките и маратонките за физическото? В такива случаи няма време да напомним на децата, да закопчаят гръдната лента и колана за кръста на ученическата раница, за да им е по-лесна за носене. Затова това действие трябва да стане като рутина за децата, като сутрешното миене на зъбите. Децата в началното училище се радват на усещането, че порасват, стават по-независими и правят все повече неща без помощта на мама и татко. Едно от тези неща е носенето на ученическата раница и закрепването и регулирането на презрамките й.

Указания за закрепване и регулиране на ученическата раница ergobag

  1. Започвате закопчаването от долу нагоре.
  2. След като раницата е подредена и е сложена на гърба, закопчайте колана за кръста.
  3. Затегнете колана за кръста и закопчайте презрамката през гърдите.
  4. Накрая прилепете ученическата раница към гърба с помощта на двете презрамки на рамената.

По този начин ученическата раница е сложена правилно на гърба на детето и е правилно дистрибутирана тежестта от раменете към по-силната тазова област.

Може да намерите инструкциите за регулиране и на ученическите раниците тук.

Лесен трик да убедите детето да закопчава каишките

Понякога трябва да поожите повече усилия, за да убедите деца в ползването на нещо полезно. Ето един трик, който можете да използвате, за да убедите дори най-недоверчивото дете да закопчава каишката на гръдния кош и коланът за кръста на всеки път. Съберете няколко пълни с вода бутилки – няма значение дали са стъкло или PET. Подредете ги пред вашето дете и помолете детето да си сложи празната ученическа раница ergobag, без да закопчавате каишката на гръдния кош и колана на кръста. Сега започнете да поставяте бутилките в училищната раница една по една и да помолите детето да носи раницата, докато му стане тежко и неудобно. След това повторете целия процес със закопчани лента за гръдния кош и колан за кръста, без детето ви да гледа колко бутилки поставяте в раницата. Отново помолете детето да каже когато раницата стане толкова тежка, колкото и първия път. Децата ви ще бъдат изумени колко по-голяма тежест могат да носят удобно, със закопчани каишката на гърдите и широк колан за кръста. Забавлявайте се с експеримента!

Закопчаните презрамки освобождават ръцете на децата и разпределят по-добре тежестта на раницата

тежестта на ученическата раница