Отговорното фирмено управление е поведение, което производителят на ергономичните ученически раници ergobag и Satch е възприел и следва.

Процесът на рециклиране на пластмасови бутилки е един от аспектите на устойчивото и отговорно фирмено управление. Купувайки си ергономична раница ergobag и/или Satch, Вие допринасяте за ефективното преработване на отпадъци и по-малко замърсяване.

Превръщането на пластмасови PET бутилки в текстил за изработка на раниците намалява консумацията на невъзобновяеми природни ресурси. За производството на ученически раници ergobag и Satch се използват само пластмасовите отпадъци от страни, в които няма култура за рециклиране и навици за разделянето и преработването им.

Как PET бутилката се превръща в ученическа раница?

1. PET бутилките се събират и сортират

От PET бутилка до раница | ergo-bags.bgПразните пластмасови PET бутилки се събират и извозват до рециклиращия завод. Чистите бутилки се селектират за последваща обработка.

2. Бутилките се смачкват

Пластмасовите PET бутилки се раздробяват до получаване на PET люспи.

3. Почистване на етикетите

Люспите се почистват във водна баня, докато се отстранят останалите етикети и лепило.

4. Разтопяване на люспите

Люспите се претопяват и се смесват добре. Получава се гореща хомогенна смес.

5. Производство на нишка

Горещата маса се изтегля в дълги влакна, които се центрофугират. След като се охладят, се навиват на ролки и се транспортират до тъкачната фабрика.

6. Тъкане на текстила

Влакното се поставя в тъкачна машина и излиза материал на бели ленти.

7. Оцветяване

Белите ленти се оцветяват в избраните в централата в Кьолн варианти. Платът се покрива от двете страни с водоотблъскващо покритие.

8. Шиене на раниците

Отпечатаната тъкан се оразмерява по шаблон с максимална прецизност и се съшива.