Учебници, тетрадки, помагала, вода, спортен екип – понякога ученическата раница е доста тежка. Но, ако подредите раницата правилно, може да отнемете от натоварването на гърба.

Ученическите раници за първокласници ergobag разпределят тежестта правилно

Раниците ergobag побират всичко

Родителите, често се учудваме от многото неща, които децата ни трябва да носят в училище. Освен учебниците, тетрадките, несесерите, водата, кутията за храна, учениците трябва да намерят място и за спортен екип, портмоне, ключове и какво ли още не.

Намирането на ученическа раница, която може побере всичко това, е от значение и не е за подценяване.

За да предпазите децата от изкривяване, трябва да избегнете носенето на голяма тежест на едно рамо. Т.е. раницата трябва да се носи на раменете, да има съобразени с детската анатомия презрамки и ергономичен гръб, които да разпределят теглото ѝ равномерно.

Начинът, по който е разделено вътрешното пространство на раницата, също играе важна роля, тъй като тежките предмети трябва да се носят възможно най-близо до гърба, за да тежат по-малко.

Ергономичен дизайн и оптимално вътрешно разпределение на раниците ergobag

Ученическата раница ergobag e умело проектирана с място за всичко в едно голямо отделение(има обем 20 л).  За най-тежките учебници има обособено място, което е разположено най-близко до гърба на детето.

Непосредствено пред отделението за учебници, има място за кутията за папки ergobag, в която може да се сложат тетрадките и помагалата за деня. Кутията е удобна, защото служи като органайзер и като протектор – предпазва листата от измачкване и подгъване на краищата и ги подрежда по някакъв начин да не са разпиляни из раницата. Кутията за папки си седи в раницата, без да се налага да се изважда всеки път.

Най-отпред, в основното отделение, остава достатъчно място за несесерите за моливи, химикалки, ножица, лепило, пластелин и всякакви други дребни ученически принадлежности

Тук има и мрежест джоб с цип, в който има халка за ключодържател – за портмоне, ключове и други по-важни неща – тук те се виждат и намират лесно. 

Голямото отделение се пристяга с шнур, лесно и удобно, дори и за малки ръце на първокласниците. Шнурът минава през цялата раницата и придърпва тежестта ѝ възможно най-близо до гърба. Сега към раницата може да се прикрепи и спортна чанта-мешка.

Предният джоб на ученическата раница ergobag е запазен за кутия за хранене и бутилка за вода – и тъй като вътрешността на отделението е от водонепропусклив материал, съдържанието вътре в раницата е защитено в случай, че нещо се разлее.

🙂

Внимание! Ученическата раница е Готова … и Старт към училище!