Да, вече го имаме и на хартия! Раниците за първокласници ergobag са това, което заявяват в името си: независимия институт IGR e.V потвърди сертификата на раниците Ergobag като „Ергономичен продукт“!

С нетърпение очаквахме резултатите от тестовете. Организацията на физиотерапевтите, специализирани в проблеми с гърба (IGR e.V.), потвърди ергономичния дизайн на ученическите раници ergobag. И ние сме супер щастливи!

Ергономични и лесни за ползване раници за първокласници

Нашите ученически раници са не само ергономични, но и удобни за ползване от деца – нещо, което също е тествано и потвърдено от известни експерти.

IGR е национална асоциация, която работи под мотото „Ние укрепваме гърба ви“. Членове са физиотерапевти, учители по физическо възпитание, лекари, физически лица и организации, които се интересуват от здравето на гърба.

Тестовете се основават на избраните стандарти (DIN 33419 и EN ISO 15537) и насоки за ергономичност и професионална безопасност.

Ученически раници, препоръчани от експерти 

Раниците за първокласници ergobag се адаптират към различната структура на тялото на всяко дете, благодарение на регулиращата се система на ортопедичния ѝ гръб.

Ученическите раници ergobag съчетават ергономичния дизайн на иновативните трекинг раници с всичко необходимо за чанта за училище. Те следват принципа за оптимално разпределение на тежестта на раницата, както това е реализирано при професионалните раници за планински спортове.

Най-важното – те израстват с детето и се регулират спрямо височината му, от 100 см до 150 см. Регулирането е много лесно и прави раниците ergobag предпочитан спътник на децата в училище.

И това е потвърдено от IGR E.V с наградата за изключителна работа.